Saturday, November 17, 2018

Etusivu

KUOLINILMOITUKSIA POIMITTUNA ERI LEHDISTÄ

Ihan aluksi varoitus: tästä tulee pitkä lista, hyvin pitkä. Niin kuin kaikista muistakin projekteistani, tästäkään ei taida tulla koskaan valmista, mutta ainakin yritän.

Tarkoitus on siis kuivan asiallisesti listata kuolinilmoituksia sanomalehdistä, purkaa niistä informaatio sellaiseen muotoon jota on helppo käyttää hyväksi sukututkimuksessa. Jokaiseen ilmoitukseen pyrin laittamaan mukaan myös linkin alkuperäiseen ilmoitukseen, tai ainakin mainitsemaan mistä lähteestä ilmoitus on niiltä osin kuin se suinkin vain tietooni jostain tulee.

Toivon suuresti, että tämä toimii juuri niin kuin haluan, eli helpottaa hakukonehakuja ja sukututkimuksesta kiinnostuneet saavat nopeasti ja helposti haluamansa informaation. Suurin huoleni tätä tehdessäni on ollut oikeinkirjoitus jotta haut onnistuisivat varmemmin. Olen siis panostanut siihen huomattavasti enemmän tarmoa kuin tehokkuuteen eli nopeuteen.

Päivitän listaa harrastusluontoisesti ja sattumanvaraisesti - älkää siis odottako liikoja siltä, kiitos. Jos siitä jotain hyötyä on edes jollekulle joskus, olen tyytyväinen, se on silloin jo ajanut asiansa.

Päätin aloittaa Tampereen sanomalehdistä vuodelta 1929, paikallinen kun olen. Suurempaa syytä valinnalle ei ole, ne vain tulivat esille ensimmäisenä ja koska alussa halusin vain kokeilla ideani toimivuutta, se oli ihan riittävä aloituspiste.

Listauksien paikkakunta on siis sanomalehtien julkaisupaikka, ei välttämättä henkilön kuolin- tai syntymäpaikka. Paljon on kuolinilmoituksia jotka on julkaistu monen paikkakunnan lehdissä yhtäaikaisesti.

Huom! Pidin tiukasti kiinni Kuolinilmoitus-päätöksestä ja en käyttänyt hyväkseni listauksia Kuru-laivan (upposi 7.9.1929) haudatuista. Heitä on listassa mukana vain siltä osin kuin heidän kuolinilmoituksensa esiintyi lehdissä joita olen käynyt läpi.

Henkilön tietojen perässä oleva on merkitsemässä, että olen varmuudella paikantanut kyseisen henkilön Genistä. Lisään silloin henkilön tietoihin lähdetiedon ellei siellä vielä hautausilmoituksesta tietoa ole. Tätä teen hyvin sattumanvaraisesti muun ohessa.


Valmiit listaukset: 

2 comments:

 1. Tervehdys!
  Löysin aivan vahingossa sivuillesi. Olen rakentanut sukupuuta suvustani ja etsiskellyt tietoja isäni puolen suvusta, mutta en ole löytänyt juuri mitään. En tiennyt edes isäni isän koko nimeä, saati syntymä- ja kuolinvuotta. Nyt tiedän, kiitos sinun tekemäsi listan. Sieltä löysin em. tiedot. Kiitos siitä!

  Terveisin
  Harri Olin

  ReplyDelete
 2. Ihan mahtavaa! Sattumalta löysin blogiisi ja aloin etsiä kuolinilmoituksia eri sukunimillä ja sieltähän löytyi isoisoäitini Vendla Vilhelmiinan kuolinilmoitus. Ilmoituksesta löysin myös nimiä, mistä pääsen eteenpäin suvun tutkimuksessa. Kiitos!
  L Jokela

  ReplyDelete